MAJSTORSKA KONVENCIJA SEVER: AUTOSERVISERI U KORAK SA NOVITETIMA U AUTOMOBILSKOJ INDUSTRIJI

Prethodne subote je u sklopu Sajma Saobraćaja na Novosadskom sajmu održana prva Majstorska Konvencija Sever u organizaciji UAS-a.

Nešto više od osamdeset servisera iz svih delova Srbije je pratilo stručna predavanja prijatelja UAS-a i iskazalo interesovanje za rad udruženja.

Serviseri su imali prilike da poslušaju i prezentaciju Predraga Stojanovića (Turbo ideal/servis Motorkov) koja je odgovorila na često pitanje – zašto otkazuju turbokompresori. Bilo je reči o uzrocima kvara turbokompresora i njihovom otklanjanju. Poseban akcenat je na montaži turbokompresora i važnosti pravilnog puštanja u rad nakon montiranja na vozilu. Dotakli smo se i pratećih komponenti na vozilu (EGR) i kontroli diferencijalnog pritiska i dovoda goriva.

Cilj ovakvih događaja je bolje povezivanje autoservisera i informisanje o novinama i trendovima u autoindustriji. Zakonske regulative o odlaganju otpada, softverska rešenja za auto servise, dijagnostika i popravka električnih, vozila, kvarova na turbokompresorima, su samo neke od tema kojih smo se dotakli na ovom skupu.

Zahvaljujemo se kolegama koji su pratili događaj!