Moderna Radionica XXI veka uspešno promovisala zanat na Sajmu automobila u Beogradu

Projekat Moderne Radionice XXI veka koji je prvi put predstavljen na sajmu automobila u Beogradu je imao za cilj promociju zanata mlađim generacijama. Suočavanje sa naglim promenama u industriji kao i nedostatak odgovora samog školskog sistema na iste, samo su neki od razloga zbog kojih je sve manje đaka koji se odlučuju da im zanat bude životni poziv.
Prijatelji udruženja autoservisera Srbije su đacima pružili priliku da se upoznaju sa jednim servisnim centrom koji će predstavljati njihovo buduće radno mesto. Svesni okolnosti i trenutne situacije u školskom sistemu, potrudili smo se da pokrijemo celokupan delokrug rada jednog budućeg servisera.
Naš zajednički nastup na sajmu automobila je bila prilika da pokažemo mlađim generacijama procese rada koje do sada u školama nisu imali prilike da vide, kao i da im pružimo korisne informacije koje će im u poslu servisiranja vozila biti neophodne.

Sajamska izložba je protekla uz mnogobrojne posete profesora srednjih stručnih škola kao i njihovih đaka, kojima dugujemo zahvalnost na interesovanju i ućešću u programu.

Teme majstorske radionice XXI:
– Elektronski softver za vođenje servisa – Kompanija AutoTek
– Servisiranje visokonaponskih vozila – Servisni centar Ecap
– Kalibracije i značaj ADAS sistema vozila – Kompanija OBD2
– Upoznavanje sa procesom remonta turbokompresora kao i rad na mašini za štelovanje protoka izduvnog gasa – Kompanije Turbo Ideal i Motorkov
– Značaj i saveti za odabir ulja za motor- ENEOS ulja

U duhu dobre saradnje naše kompanije Turbo Ideal i turbo servis Motorkov će sa zadovoljstvom nastaviti sa aktivnom podrškom budućim promocijama zanata koje UASS planira. Verujemo da će posle ove sajamske manifestacije i članovi udruženja pokazati još veće interesovanje i podržati naše napore kako bi zajedničkim snagama ostvarili ciljeve.