Prva Majstorska konvencija Jug-učesnici turbo servis Motorkov i Turbo Ideal, zajedno sa ECAP školskim centrom

KOMPANIJA TURBO IDEAL ZAJEDNO SA ECAP ŠKOLSKIM CENTROM UČESTVUJE U PRVOJ MAJSTORSKOJ KONVENCIJI JUG

Prva Majstorska konvencija JUG biće održana u Nišu, 28. januara u hotelu Crystal Light pod pokroviteljstvom Udruženja autoservisa Srbije, sa početkom od 10 časova do 18 časova. Mesec dana nakon otvaranja prijava za učešće na konvenciji, kolege autoserviseri, kojima je ova manifestacija prvenstveno namenjena, pokazali su ogromno interesovanje za samo prisustvo. Ova informacija je još jednom potvrdila da su zajednički događaji na republičkom i regionalnom nivou neophodni za bolje povezivanje radionica i podizanje informacija servisera o novitetima i trendovima u auto industriji. Posetioci prve Majstorske konvencije JUG imaće priliku da se informišu o temama kao što su ekologija, zakonodavstvo, dualno obrazovanje, dijagnostika, softver kao i neki od najčešćih uzroka otkazivanja turbokompresora i kako ih sprečiti.

Prijatelji Udruženja iz turbo servisa Motorkov i Turbo Ideal kompanije ističu da će se u budućnosti, kao i do sada, rado odazvati na učešće u ovakvim manifestacijama. Zajedno sa drugim prijateljima i udruženjem nastojaćemo da podržimo organizaciju budućih okupljanja autoservisera, koji se suočavaju sa sve većim promenama u svojoj industruji i poslovanju. Neophodno je otvoreno govoriti o pitanjima sa kojima se autoserviseri svakodnevno suočavaju, kao što su nedostatak kvalifikovanih kadrova, ogromne promene u auto industriji, nepromovisanjem zanata kao poželjne i profitabilne profesije, dualnom obrazovanju…

Posetioci konvencije prisustvovaće zajedničkoj prezentaciji Jakova Pekovića (Školski centar ECAP) i Predraga Stojanovića (Turbo Ideal kompanija) koja će dodatno pojasniti potencijalne sumnje u razloge kvara turokompresora i kako ih sprečiti. Takođe će se razgovarati o radu pratećih komponenti na vozilu (EGR) i kontroli diferencijalnog pritiska i snabdevanja gorivom.

„Majstori automobila su pre svega naši partneri i koliko god želeli da nas čuju, želimo da i mi njih čujemo. Stoga bismo želeli da iskoristimo naše prisustvo da otvoreno razgovaramo sa njima. Tema koju smo odabrali je „Uzroci kvara turbokompresora“. Verujemo da imamo mnogo toga da kažemo majstorima o ovoj temi, ali i mnogo toga da čujemo od njih. Cilj je da svakodnevni rad bude što lakši i efikasniji.Dijagnostika turbokompresora ne može se svesti na samo puku dijagnostiku samog turbokompresora, već i na pronalaženje razloga njegovog kvara. Tih razloga može biti mnogo, jer je sam sistem, kao i niz uticajnih faktora, prilično veliki. Verujemo da je potpuna i ispravna dijagnostika kvara, ali i razlog zašto je do njega došlo, jedini put ka kvalitetnom radu i zadovoljstvu kupaca. Svaki ovakav događaj donosi nešto korisno svakom učesniku. Razmena informacija, iskustava pa čak i problema je siguran način da ih lakše prevaziđete. Iskreno se nadamo da će ovakva okupljanja postati redovna manifestacija i da će se broj kolega na njima povećati“, rekao je Peković.